hosszú poszt fejléckép helye
Blog Post - Start Bootstrap Template

Szervusztok Urak, indul az új blog!

Tomanovics Gergely, 2020. április 17. péntek 19:25


Első! :) Tudom, elsőzni ősi román szokásnak számított már 2009-ben is, amikor az első blogomat elindítottam, itt meg nem is ez lesz az első, ha majd elkészül a saját motor és átköltöztetek ide mindent, de helykitöltő szövegnek ez most pont jó ide.


Végre többé-kevésbé elkészült ez az új, teljesen saját fejlesztésű blogmotor.

Nagy büszkeség ez, hiszen most először sikerült egy ilyen sokféle technológiai ismeretet igénylő fejlesztői kihívást teljesíteni úgy, hogy autodidakta módon, önszorgalomból tanultam az egészet, és teljesen saját üzemeltetésű szerveren fut a cucc.

Két okból is fontos mérföldkő ez: egyrészt végre van egy saját kis szegletem az interneten, ami az én igényeim szerint működik, és ahol megoszthatom a gondolataimat, ötleteimet és különféle egyéb dolgaimat a nagyvilággal. Ezt persze már többé-kevésbé tudta a blog.hu is, amit 2009 óta használtam (bár a 2019-ben történt anomáliák egy kicsit megingatták a bizalmamat) de sokmindent nem, a KEMOBlog pedig már mostani kezdetleges állapotában tud néhány olyan funkciót, amit hiányoltam máshol, és tovább is fogom fejleszteni még: középtávon a cél megnyitni szélesebb felhasználói kör számára, hogy hasonlóan gondolkodó, hasonló elveket valló bloggerek, videósok és más alkotók közösségi felülete alakuljon ki. A blog nem csak egyszerűen publikálási lehetőséget biztosít majd, de különféle eszközökkel segíti is majd a tartalomgyártást és a közös munkát, hogy segítsük és tanítsuk egymást.

Ezekről részletesen beszámolok majd itt, most viszont egy kicsit félreteszem a dolgot, és a másik fontos mérföldkőre koncentrálok: hogy végre legyen valami a kezemben, amivel bizonyítani tudom, hogy alapszinten magabiztosan elboldogulok minden olyan fontos webes technológiával, amelyek egy ilyen oldal működtetéséhez szükségesek. Kvázi-diplomamunka, ami a releváns felsőfokú végzettség és szakmai gyakorlat hiányát hivatott kompenzálni, 2018-ban ugyanis izgalmas kihívást tűztem ki magam elé: vajon képes leszek-e két év alatt olyan szinten megtanulni programozni, hogy akár főállásban is végezhessem? Úgy érzem, eljött az idő, úgyhogy hamarosan feltöltöm a portfólióoldalt, és irány a nagyvilág.

Természetesen továbbra is figyelemmel fogom kísérni a hazai közélet eseményeit, és igyekszem a tőlem megszokott “szélsőségesen középutas” szemlélettel megnyilvánulni értelmes és konstruktív viták generálása céljából - ahogy az alábbi videóban is említettem már.


De ki a tököm az a Tomanovics Gergely?

Szélsőségesen középutas, militáns pacifista, aki ott volt a NER bölcsőjénél, most pedig szeretne a sírjára hugyozni végre. A Fideszesek szerint Soros-bérenc hazaáruló az utóbbiért, az ellenzékiek szerint pedig Orbán-bérenc hazaáruló az előbbiért... :)

Tudom, hogy sokaknak ezt nehéz lehet megemészteni ebben a kiélezett, egybites politikai rendszerben, pedig egyszerű a dolog: igyekszem mindig a józan középutat és az igazságot keresni. Vagyis igyekezTEM, de 2018. áprilisában számomra világossá vált, hogy azt Magyarországon nem találom meg egy darabig, úgyhogy most már inkább csak programozgatok, videózgatok, blogolgatok, meg ilyenek, és húzok elfelé az országból, aztán majd lesz valami.

Facebook
YouTube
Twitch
Tumblr
TikTok


Log in

Current user:
session['logged_in'] = False
session['user_name'] = None
session['language'] = hu


placeholder of new KEMOPASS login form
temp_login


Kövess Twitteren is!